Усмивки от старите соц реклами

Усмивки от старите соц реклами, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
GD Star Rating
loading...

Уникални реклами от от времето на соц. реализма в България могат да се видят в сайта Изгубената България. Освен че събира безценни фотоси, представляващи късчета от най-новата българска история, в този прекрасен уебсайт могат да се открият и много поводи за усмивки. Такива определено са и социалистическите реклами, рожба на планираната комунистическа икономика.

Няма защо да се задава въпросът, кой пере най-добре през 1965-та – разбира се, че това е препаратът Bexo на Държавния химически завод Верила (прическата на манекенката вероятно също има много общо с продукцията на този завод).

Обаче пък 20 години по-късно този модел-вамп, рекламиращ веригата “Интерхотели”, като че ли всеки момент ще захвърли ключа и ще извади бича…

За разлика от днешните времена, през 70-те никой не се e борил с тютюнопушенето, особено при наличието на такъв легендарен “бранд” като “Bulgartabac”.

И дечицата не са забравени, а посланието към родителите през далечната 1964 г. е “Използувайте детските играчки за възпитанието на вашите деца и обогатяване на тяхната фантазия”

А някой спомня ли си за култовата Тахан халва в ламаринени кутийки? Не че имаше друга халва, но си заслужава и тя рекламата.

Халвата обаче често правеше гадни номерца на амалгамовите социалистически пломби по зъбите. Но това не е страшно, щом зъбките се мият редовно с какво…ами с Pomorin разбира се!

m4s0n501
 • kalindimitrov

  Супер са!

 • http://www.borisloukanov.com/ Boris Loukanov

  10Х:-)! Ще продължавам да търся още подобни “бисери”:-)

 • http://twitter.com/valkocompany valkocompany

  Изключително ценен сайт
  Равнис
  http://www.lostbulgaria.com/?p=2339

 • Svetlin Marinov

  Ето и едно кътче, специално посветено на СОЦ-а и всички спомени от него в снимки и истории… http://www.socbg.com