12 артисти, подкрепящи Зелената идея: Пери Фарел/Джейнс Адикшън


Пери Фарел – колоритният фронтмен на култови рок банди като Jane’s Addiction и Porno for Pyros е сред най-активните и радикални подръжници на еnvironmental движението. Повече от 15 години той не спира да пропагандира екологичните каузи с всякакви възможни акции – от Зелени инициативи, лансирани на организирания от него грандиозен рок фест Lollapalooza – “Green streets”, “Rock and Recycle” и др. до лични екологични послания до световните лидери /преди 2 години Пери Фарел бе поканен от английския министър председател Тони Блеър да дискутират проблема с Глобалното затопляне/.
Последните албуми на многобройните музикални проекти на Фарел са произведени изцяло от рециклирани материали с помощта ка “eco friendly” и “carbon neutral” технологии.
Освен това той е сред активните членове и неформален говорител на една от най-големите американски еко-организации “Surfrider Foundation”, която се бори срещу замърсяването на Световния океан.

В това интервю Пери Фарел говори за екологичните каузи, които защищава:

Между другото, Пери Фарел е и сред най-големите подръжници на движението за независимост на Тибет, в подкрепа на Далай Лама, който пък не крие симпатиите си към Зеленото движение.
Неотдавна лидерът на Jane’s Addiction се обяви в подкрепа на развитие на алтернативната енергетика, основаваща се изцяло на възобновяеми източници и най-вече на соларната енергия.
Пери Фарел и Jane’s Addiction са сред иконите на анти-глобалистките и радикалните зелени движения по целия свят. Парчето “True Nature” е насочено именно към тях:

Виж още в рубриката:
Остава
Pearl Jam
GreenDay
Radiohead