Bye-Bye  Blogger, Hello WordPress!

В края на 2007 г. направих първия си блог – в Blogger. Всъщност и той се казваше Boris Domain и може да се каже, че настоящият сайт е нещо като негов приемник (прехвърлил съм си почти всички постове от него).
Boris_Domain_OldВ началото го използвах само да споделям някои мои мисли или интересни материали, които съм открил в интернет и са ми допаднали. Постепенно се запалих все повече и повече по този тип уеб комуникация и възможностите, които ми даваше развитието на феномена Web 2.0. Започнах да обогатявам блога и откъм съдържание и откъм уеб приложения към него. Променях го постоянно, опитвах се да го оптимизирам (дори веднъж така го „оптимизирах”, че Google ми наложи временен бан), експериментирах с най-различни хакове и апликейшъни. Трябваха ми около 2 години за да се почувствам що годе „в час” с новите уеб технологи, с управлението на различните блог платформи и с присъствието ми в т.нар. Блогосфера. Направих си още няколко блога, създадох си профили в десетки социални мрежи – и български и световни.

В крайна сметка в мен най-после изкристализира идеята – как да изглежда и какво да представлява новия ми уебсайт. Освен типичен блог, исках той да се превърне в една своеобразна медия, която да представя всичко най-интересно и актуално от сферата, условно наречена „Marketing Creative”, да предлага богати възможности за коментиране, споделяне и интерактивна комуникация. Искаше ми се по някакъв начин да обединя, събирайки на едно място част от моите блогове и уеб проекти.

Boris Domain NewТози уебсайт е началната стъпка към реализацията на идеята ми, която без съмнение, ще се развива и надявам се, обогатява все повече. Естествено, основното и най-важното е съдържанието. Разделил съм го на 2 главни категории: Blog и Web Mixer 2.0.

В Blog публикувам мои авторски материали на български език, мои коментари или интерпретaции на постове от чужди блогове и сайтове, които по някакъв начин са ме заинтригували и впечатлили.

В Web Mixer 2.0 споделям, със или без коментар, директно части от постове в чужди сайтове и блогове (на английски език), за които съм преценил че са значими от моя гледна точка и съдържанието им си заслужава да бъде разпространено и популяризирано. Естествено с ясно позоваване, посочване и линкване на първоизточника.

Страницата Marketing Creative Media представлява един голям, постоянно обновяващ се уиджет, който агрегира и визуализира всички най-нови публикации от сайтовете и блоговете, за които съм абониран – специално в сферата на маркетинг, реклама, ПР, криейтив, дизайн, медии и технологични иновации. Това направи възможно чудесното уеб приложение на Feedly.

Отделно от тази страница, в десния сайдбар ще забележите едно друг уиджет, създаден благодарение на AJAX – технологията, който също агрегира най-новото от всички блогове по света (захранва се от Google Blog search) според изброените малко по-горе ключови думи. Под него са най-новите постове от любимите ми български блогове (благодарение на TopBlogLog).

Страницата Marketing Creative Lab е посветена на моята виртуална консултанска активност най-вече в сферата на Маркетинг 2.0 и на бъдещите ми лични проекти, които засега са все още в идейна фаза.

И естествено, в страницата About me може да откриете почти всичко за мен – и като житие и битие (виртуално и реално), и като снимки и видео.

И накрая, но не по важност – специално голямо Благодаря на Валентин Вълов, Велина Парапанова, Йордан Йотов и Оги Младенов за подкрепата! И на WordPress Thesis, разбира се!

Надявам се, да се чувствате комфортно и приятно в Boris Domain пространството. И наистина ще се радвам да прочета вашите мнения, оценки и критики и се надявам да ми казвате, ако сте открили някакви грешки, бъгчета, счупени линкове или други проблеми, свързани с новия ми сайт. Така да се каже, има още да се поизчистят някои детайли, но това трябва да стане в “работна среда” 🙂