Днес случайно попаднах на една новина, в която се казваше, че рекламната кампания за популяризиране на Индия като туристическа дестинация Incredible !ndia е спечелила престижната британска награда “GG2 Campaign of the Year”. Признавам, че не бях обръщал внимание на тази кампания, която между другото, е стартирала още през 2002 г. и всяка следваща година се е развивала и обогатявала, запазвайки основната криейтив концепция и бранд символи.

Реших от любопитство да я проуча и…просто останах втрещен, възхитен и замаян от невероятния “incredible creative”, който струи с мощна сила от всеки един елемент на кампанията. Доколкото разбрах, няколко рекламни агенции, както местни, така и световни имена като Wieden+Kennedy са автори на различните й компоненти през различните години. Но резултатът наистина е повече от впечатляващ.

Пълна информация за криейтив концепцията на кампанията от 2002 г. до 2009 г. може да се намери тук. А в специално създадения уебсайт за Индия като туристическа дестинация ще откриете всичко за тази необятна страна с уникална култура и история. Разгледайте тези прекрасни снимки и помечтайте някой ден да се потопите във вълшебната им атмосфера:

Замислих се, дали някой ден ще доживеем да видим такава професионална и креативна рекламна кампания, сътворена и за родната ни България…?