Тайландски учител по медитация открива тайната на креативността?

Странното вайръл видео за Master Kong предизвиква противоречиви мнения и въпросът кой стои зад него

Тези дни в мрежата се появи едно видео, което бързо и вирусно започна да се разпространява, особено в средите, свързани с реклама, криейтив и маркетинг. В него се представя  учителят Писит Джитикант Конг (Pisit Jittikant Kong) – майстор по медитация от Тайланд, който е разкрил тайната на креативното мислене и най-важното – разработил е практическа методика на базата на древни медитативни техники, за това, как човек може да повиши силата на своята креативност.

В уебсайта на майстор Конг “Kong Meditation” се описва по-детайлно нестандартната техника на тайландския учител, която стимулира “събуждането” на точно тези точки в човешкия мозък и духовност, влияещи пряко на творческата активност.

Ето и самото видео:

Разбира се, изказаните мнения, относно това видео, са противоречиви. Според някои – става дума за чисто шарлатанство, според други – може би е остроумна шега на някой колега  от рекламния бранш или пък част от някаква добре планирана вайръл кампания. Но засега все още няма отговор на въпроса: Кой стои зад това?