Myouterspace.com e нова социална мрежа за креативни личности, насочена в нишата Sci Fi, Fantasy и Horror.

Целият уебсайт е изработен в тази стилистика, с малко ретро привкус, придаван до голяма степен и от домакина на wirtualnata галактическа система – “Адмирал” Уйлям Шатнър. Да това е същият култов актьор, превърнал се в икона за всички Sci Fi фенове, израснали със сериала Star Trek – капитанът на легендарния космически кораб USS Enterprise.

Концепцията на социалната мрежа е доста интересна – тя представлява нещо като галактическа система, наречена Myouterspace United Planets. В нея влизат 6 планети: Anteros, Creatia, Sirius, Zara, Triton и Orpheus. Всяка от тези планети е предназначена за различни таланти.

На Anteros “гражданите” са графични дизайнери, моушън дизайнери, художници и аниматори. Creatiа е за режисьори, сценаристи, писатели и всякакви “пишещи” таланти. Който е геймър маниак или  гейм девелопър, мястото му е на Sirius. “Гражданите” на Zara са актьори, шоумени и сценични таланти. Triton събира продуценти, специалисти по монтаж, осветление, звук и подобни експерти по филмови изкуства, без чийто талант е невъзможна нито една кино или ТВ продукция. И както показва и самото име, на Orpheus “живеят” музиканти, певци и композитори.

Myouterspace United Planets предлага възможност на “гражданите” си да бъдат членове на екипажите на 6 космически кораба, всеки със своя креативна специфика, чиито капитани набират таланти: Aurora, Endeavor, Genesis, Nautilus, Orion и Republic.