Поради бъг в Geo location функцията, платформата бърка страната ни с Русия и Норвегия.

Update! Днес, 4 март, 2012 г. забелязах, че бъгът е оправен и Twitter вече е научил къде е България! 🙂

Вероятно на всички, които са по-активни потребители, им е направило впечатление, че от okolo 3-4 месеца, а може би и повече, Twitter изобщо не „познава” къде е България. Първоначално помислих, че причината за това объркване е някакъв бъг при интеграцията на Twitter с Fousquare, но в крайна сметка се оказа, че проблемът си е в самата Twitter платформа.

Ако от Settings сте активирали „Add a location to your Tweets” по подразбиране всеки ваш туит се показва че е от Русия. Ако опитате ръчно да намерите примерно „Sofia, Bulgaria” или само „Bulgaria”, не става, единствените опции, които се появяват са „Russia” и “Norway”.  Странното е, че на картата си показва правилно България, но но тази информация не се интерпретира коректно от платформата…

 


За последните 2 месеца, няколко пъти съм се опитвал да изпратя сигнал до съпорта на компанията за този проблем. За съжаление те нямат официалем mail за връзка, осъществяват контактите с потребителите през Twitter акаунтите си @Twitter и @Support. До този момент обаче нито са ми отговорили, нито са реагирали.

Мисля си, че  ако повече хора им пишат за проблема, примерно 100, 200, 300, биха обърнали внимание. Само ще припомня, че благодарение на репортите, които изпратихме, Google поправиха сгрешеното име на България в Google Maps след около седмица.

Така че който има желание, нека изпрати до Туитър сигнал чрез replay-опцията към посочените по-горе акаунти.

twitter-geolocation-bug

Текстът може да е произволен, важно е в 140 знака да стане ясно, че гео локацията им не дава коректна информация за България.  Макар че аз съм го включил в горния пример, не е нужно да споменавате Foursquare, тъй като де факто няма връзка с техническия проблем.

Да опитаме, успяхме с Google, защо да не успеем с Twitter?