Зелените към Външно министерство: Отворете вратите на посолството ни в Техеран!


“ЗЕЛЕНИТЕ заклеймяваме кървавото потушаване на протестите и настояваме Водачите на Иран да спрат погазването на човешките права в страната. Призоваваме за спешната реакция на всички страни и международни институции начело с ООН да предприемат всички възможни дипломатически действия за спиране на кръвопролитията. Призоваваме Министерство на Външните работи на Р. България и посолството ни в Техеран да предприемат и подкрепят всички дипломатически действия, които могат да спестят на иранския народ и света този геноцид. Посолството ни не трябва остава със затворени врати пред ранените и нуждаещите се. Призоваваме българското правителство да изпълнява подписаните от България споразумения и да предостави възможност за приемане на политически бежанци от Иран, чрез своето дипломатическо представителство в Техеран….”
Това се казва в Декларация на ПП “Зелените”, изпратена до Министерството на външните работи по повод кръвопролитията в Иран.
В нея те изразяват съпричастността си към хилядите протестиращи срещу диктаторския режим в Техеран и призовават българските власти да не бъдат безучастни към случващото се, а да отворят вратите на нашето посолство за политическите бежанци, преследвани от полицията на Аятолах Али Хаменей.