Зелените се обявиха против плакатните предизборни войни, за еко-кампания

Против “плакатните войни” и за “икономични и щадящи природата предизборни кампании” се обявиха Зелените.
“Винаги когато настане време на избори, се започва с всекидневното лепене на хиляди плакати, които само часове по-късно биват покривани от плакатите на конкурента, а те на свой ред биват сполетени от същата съдба. Никакви общински забрани и ограничения не са в състояние да спрат или ограничат този процес до момента и продължаваме да ставаме свидетели как плакатите се трупат на слоеве дебели по цяла педя при всяка нова кампания. Хабенето на хартия за тези плакати означава хиляди изсечени дървета и тонове химикали и багрила, необходими за производството им”, се казва в тяхна декларация от вчера.
Те заявяват, че са ограничили до минимум използването на хартия за предизборните им цели, а брошурите им са отпечатани на рециклирана хартия.
Зелените са концентрирали кампанията си основно в интернет и в нетрадиционни дигитални средства като Bluetooth съобщения, например.

Когато видите доброволци на Зелените с такива тениски, ако включите Bluetooth на мобилния си телефон, ще получите клипче или wallpaper със “зелено” послание.
Зелените започват и нестандартна външна “мобилна” реклама с помощта на доброволци велопедисти. Всеки желаещ да се включи е добре дошъл, заявяват от предизборния щаб на младата партия.