Marketing Creative Lab

Marketing Creative Lab е името на моята консултанска активност.

Идеята ми е, с моите натрупани досега и постоянно обновяващи се, опит, знания и умения в сферата на съвременните интегрирани маркетингови комуникации, да предложа на пазара един нов и по-нестандартен подход в създаването на модерни маркетингови стратегии и изпълнението на ефективни комуникационни кампании за потенциални клиенти, които са готови да разчупят традиционните и остарели рамки на бизнес-политиката им.

За последните 20 + години съм работил като журналист (в печатни и електронни медии), като мениджър в рекламни, ПР агенции, в криейтив студиа, като ръководител на проекти по линия на EU и WB и като частен консултант.
Имам опит в бизнеса с корпоративни клиенти, държавни и общински институции, неправителствени и браншови организации, политически партии и консултантски компании – както в България, така и в чужбина. Сред тях – Pfizer, Roche, GlaxoSmithKline, Eli Lilly, Anteon Co, Liguria International, Coeclerici, British American Tabaco, EUROMILL, KMPG, USAID, Bridge Consort, Консултативен комитет на италианските предприемачи в България (CCIIB), Посолство на република Италия в България, Италиански институт за външна търговия (ICE), Министерство на здравеопазването, Министерство на правосъдието, НЗОК, Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване, НИКАС, Витахерб, Национална асоциация на жените с онкологични заболявания, Българско дружество за защита на птиците, СДС, НДСВ, ПП Зелените, Столична община, Камара за визуална комуникация и защита на околната среда и мн.др.

Сред учредителите на Асоциация Разследващи журналисти съм, бях един мандат и член на УС на Асоциацията на рекламните агенции – България (АРА).

Освен двете ми магистратури по “История и География” и по “ПР и Реклама”, имам допълнително специализации в сферата на маркетинга, рекламата, комуникационния дизайн, журналистиката, евроинтеграцията, политическата комуникация и човешките права към IPRA Лондон, ISIA Флоренция, Inbound Marketing Univercity, Institute for democracy in Eastern Europe – Варшава, Центъра за развитие на медиите, Фондация „Достъп до информация”, Фондация „Конрад Аденауер”, Marketing Innovation Forum, WEBIT – с участието на безспорни авторитети като Филип Котлър, Серджо Зийман, Ранд Фишкин, Джей Конрад Левинсън, Кевин Робъртс, Мартин Линдстрьом, Боб Гарфийлд, Пол Холмс, Едуард де Боно, Робин Шарма, Дрейтън Бърд, Майкъл Лийндер, Браян Трейси, Луиджи де Марки и др.

Имам сертификации “Inbound Marketing Certified Professional” и “Google AdWords Certified Professional”.

Преподавал съм “PR and Communication skils” на семинари, организирани от Пакта за стабилност в Югоизточна Европа и по линия на редица комуникационни проекти в България.
Владея английски и руски език, справям се с френски и италиански.

Последните години следя активно всичко най-актуално, което се случва по света в сферата т.нар. Web 2.0 пространство и съответно – раждането и развитието на концепцията Маркетинг 2.0 и въобще бумът на дигиталния маркетинг и интернет комуникациите – феномени, които поставиха на ново ниво и предизвикаха радикално преосмисляне на досега съществуващите закони и правила в сферата на Рекламата, Връзките с обществеността и Маркетинговите комуникации като цяло.

Всички тези съвременни тенденции обаче са все още твърде далеч от родната бъ