Априлско издание на поредната доза свежи и полезни интернет ресурси, свързани с дигиталния маркетинг, технологиите, онлайн бизнеса и креативността – специално селектирани от Marketing Creative Lab

1. 16 SEO Experiments That Will Change The Way You Think About SEO (Forever)

Една от най-значимите статии на годината, посветени на Search Engine Optimization. Джеймс Рейнолдс от SEO Sherpa прави анализ на 16 SEO експерименти, направени със съдействието на експерти като Ранд Фишкин, Дани Съливан и мн. др. Някои от изводите са наистина изненадващи, други потвърждават вече познати тези, но всички са обосновани задълбочено на базата на реални тестове и научни методи. Задължителна статия за всеки, който се занимава с оптимизация за търсещи машини и SEM.

seo resources

2. Get Your MBA in SEO with These 10 Guides and 5 Courses

И още една страхотна статия на тема SEO. Небезизвестния „growth hacker” Нийл Пател е направил чудесна селекция от най-важните и актуални за момента ресурси, посветени на различните аспекти в Search Engine Optimization, като е препоръчал и няколко полезни онлайн курса, които със сигурност ще повишат знанията и експертизата ви в сферата на SEO и SEM.

 

3. The Best Guide about How to Use Instagram for Business

Може би най-подробния и задълбочен гайд, посветен на Instagram маркетинга за момента. Със сигурност ще е от полза на всички, които имат желание да използват тази все по-популярна социална медия в своя маркетингов арсенал. В допълнение на това, препоръчвам също и да прочетете:
The Complete Guide to Instagram Analytics – най-новото, трето издание на тази изключително детайлна електронна книга, специално фокусирана към аналитичните данни в Instagram и тяхното правилно разбиране и интерпретация. Защото, както беше казал някой, ако не можеш да измериш нещо, няма как да го подобриш.

 

4. Getting to Know the Ghost: The Complete Guide to Snapchat

snapchat маркетингОще един много полезен ресурс, от който ще научите в подробности за възможностите, относно използването за целите на маркетинговите ви кампании на най-новия хит сред социалните медии – Snapchat. Разбира се, все още той е на фазата на експериментите и тестовете, но колкото по-рано и по-добре го опознаете, толкова по-голямо предимство ще имате, когато Snapchat се превърне в мейнстрийм в дигиталния маркетинг за спечелване вниманието на тийнейджърите.

 

5. The Ultimate Guide On How To Use Pinterest For Marketing

boris domainПреди около 2-3 години Pinterest беше това, което сега е Snapchat – „cool“ social media tool, с големи бизнес перспективи. Донякъде надеждите, които маркетолозите възлагаха на него се оправдаха, донякъде – не. Все пак днес Pinterest вече е доказал възможностите си маркетингов инструмент, особено когато таргетът на комуникацията са жените. Тази статия обобщава най-важното, което трябва да знаете, за да използвате ефективно Pinterest в маркетинга на вашия бизнес.

 

6. Social Media Cheat Sheet 2016: Must-Have Image Sizes!

Подробен “cheet list”, придружен с инфографика с най-актуалните размери на всички видове изображения, които се използват в най-популярните социални медии – Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest, Instagram и YouTube. В статията ще намерите и линкове към други полезни ресурси по темата основно – “Tips and Tricks”.

 

7. Searching For Google CEO Sundar Pichai, The Most Powerful Tech Giant You’ve Never Heard Of

Всичко, което искате да знаете за изпълнителния директор на Google – Сундар Пичай (между другото, рожденото му му име е Пичай Сундарараян и е от тамилски произход) , може да научите в тази статия – фийчър на Buzzfeed. Разкрива го прекрасно като личност, като професионалист, като бизнес мениджър и визионер.

сундар пичай google

Сундар Пичай – CEO Google

 

8. 30 Fresh new Photoshop tutorials from 2016

Ако сте начинаещ графичен дизайнер, който тепърва разучава необятните възможности на Adobe Photoshop, тази статия е точно за вас. Тя дава подробни, практически, step by step обяснения, придружени с визуализации и скрийн шотове, как да постигнете един или друг модерен дизайнерски ефект и да сътворите визии, достойни за графичен дизайнер на високо професионално ниво.

 

9. Instant Logo Search

Още един полезен ресурс за всички, които се занимават с графичен дизайн. Тук може да намерите и да си свалите логата на почти всички най-известни световни компании, организации, спортни отбори, популярни брандове и държавни символи, при това във висока резолюция и в качествени PNG и SVG формати.

logo search

 

10. Everything You Know About Artificial Intelligence is Wrong

Последните 2-3 година все повече се пише и говори за AI, вече не толкова като фантастика, а по-скоро като все по-близка до нас реалност. Всички, които са обсебени от манията по Изкуствения интелект със сигурност ще прочетат на един дъх тази провокативна, много добре написана статия. Тя опровергава някои от най-разпространените митове, свързани с Artificial Intelligence и освен че дава интересни отговори, поставя и важни въпроси, по които със сигурност тепърва ще се дискутира.

изкуствен интелект

 

11. Mossberg: the false debate between open and closed in tech

Това, което е Боб Гарфийлд за рекламната индустрия, почти същото е Уолт Мосберг за света на информационните технологии и интернет комуникациите. В тази статия пионерът на IT журналистиката анализира много интересни аспекти по темата, свързани до голяма степен с изкуственото противопоставяне между т.нар. отворени (open source) и затворени (proprietary) технологии в сферата на IT. Определено си заслужава да се прочете.

 

12. 2016 Cybersecurity Playbook

Тази изключително полезна електронна книга обобщава най-големите заплахи за кибер сигурността ни в момента и на разбираем за неспециалисти в IT security сферата език, обяснява най-важното, което трябва и не трябва да правим, за да се предпазим от хакерски атаки, нежелан malware, spyware, съвременните компютърни вируси и фишинг измами.