Също и Копирайтинг за уеб, Digital Marketing for Social Good и Тайните на успешните презентации – на вниманието на всички, които се интересуват от тези теми.

Реших да публикувам онлайн под свободен CC лиценз последните ми, най-нови презентации в сферата на дигиталния маркетинг, онлайн PR-а и уеб комуникациите. Ще се радвам, ако ви бъдат полезни.

150 нюанса инфлуенсъри 
или аудитории, общности и лидери на мнения в епохата на Вниманието

Презентацията ми за Деветия ПР фестивал на БДВО, преминал под наслов „Дигиталния ПР-  неизбежната трансформация“

В нея в началото съм отделил внимание на последната класация на влиятелните българи в Интернет (на сп. Егоист)#bgtop150 с моите „50 стотинки“ по темата. След което фокусът се насочва към предизвикателствата пред връзките с обществеността в епохата на Вниманието, концепцията за Own, Paid, Earned Media, блогъри, блогове и инфлуенсъри, какво означава да си вкиятелен в интернет и как категоризираме инфлуенсърите и в края – как да ги открием, да създадем отношения на доверие и да работим успешно с тях.


И ако мога да обобщя всичко с един цитат, президентът на IPRA Кристоф Джинисти казва следното:
„Public Relatons has not become “digital”
Public Relatons has become social!“

Копирайтинг за Уеб
или силата на думите в Интернет

Доста съм говорил на тази тема, но наскоро за едно от събитията на Потребителската група на WordPress в България, реших да „ъпдейтна“ това, което имах като материали да синтезирам най-важното в една сравнително стегната, практически ориентирана презентация.
Главните акценти в нея:

  • Комуникация и текст – основни понятия
  • Как се пише текст, който комуникира
  • Структурата на текста
  • Специфика на Интернет и Уеб комуникациите
  • Основни правила за оптимизация на текстове в интернет – как да ви харесват и читателите и търсачките
  • Силата на заглавията – практически съвети

Digital Marketing for Social Good

Презентация, която подготвих за едно базово обучение на представители на български благотворителни организации по покана на Фондация “Помощ за благотворителността в България”.

Започвам с главните елементи на маркетинг комуникацията (без значение онлайн или офлайн). След което отговарям на въпроса какво представлява уеб маркетинга и разни „объркващи“ понятия като Marketing 2.0. Inbound Marketing, Content Marketing и т.н., давам на кратко характеристика на на най-важните днес социални медии, а втората част на презентацията е посветена на това, как да ги използваме най-ефективно за популяризирането на социалните каузи и успешното постигане на целите, които си поставяме в сферата на благотворителността.

 

И последната презентация е посветена на…Презентацията.

Какви са тайните на успешната презентация?

Всичко най-важно, което ще ви даде отговори на този въпрос, като акцента, около който се изгражда темата са 4-те основополагащи “камъка” на успешната презентация:

• Структура и текст
• Дизайн и визия
• Софтуер
• Представяне

Това е от мен засега, надявам се да съм ви поне малко полезен 🙂