Здравейте приятели!

На всички ни е много тежко в този момент…Това, което с толкова голяма надежда очаквахме и за което работихме с толкова много сили и сърце, уви, не се случи. Опитът ни да постигнем този толкова важен за нас 1% на тези избори се оказа неуспешен.
Грубият рационализъм и стадния конформизъм победиха емоционалността и идеализма. Политическата система на партийното статукво разби поривите на хиляди млади хора за една нова, модерна и жизнена гражданска алтернатива. Поне засега…

Да, сигурно изглеждаме наивни, защото вярваме в нашите чисти зелени идеи и защото не направихме никакъв компромис с тях, защото вярвахме, че можем да спечелим повече поддръжници без да имаме средства за истинска медийна кампания, защото заложихме на позитивността и вярата, че добрите идеи някак си могат сами да завладеят хората…но това сме ние, ЗЕЛЕНИТЕ.

Може би допуснахме грешки, вярно е, че ни липсва политически опит, вероятно трябваше да бъдем много по-остри, дори агресивни и провокативни в действията и посланията си, за да се чуе по-силно гласа ни…но пък за сметка на това се гордеем, че не се продадохме, въпреки изкушаващите оферти, отправени към нас и най-вече, че не ви предадохме, вас, нашите истински приятели!

Сухите цифри показват следното:
ПП ЗЕЛЕНИТЕ получи в страната 21 630 гласа и над 1050 гласа в чужбина.
Интересното е, че гласовете в страната за нашите мажоритарни кандидати се оказаха повече от гласовете за пропорционалните ни листи – около 26 500.
Т.е. близо 28 000 души, с около 10 000 повече, отколкото на изборите за Европарламент, са дали своята подкрепа за ЗЕЛЕНИТЕ.

За нас обаче това не са просто статистически гласове. За нас това не са дори показател за нашите „гласоподаватели”. А много повече – това е броят на нашите истински приятели!
Да, ние се гордеем с това, че сме единствената партия, която няма просто симпатизанти или поддръжници, а истински приятели!
Това сте вие! С вас се срещахме очи в очи, с вас общувахме лично в интернет, с вас си правихме купони и играхме предизборен боулинг със зелената ни топка. Това сте вие, които като наши евангелисти, напълно безкористно разпространявахте зелените ни послания, които стояхте на нашите щандове, не защото някой ви плаща, вие, които ни помагахте с каквото можете, вие, които отделихте от джоба си оскъдни лични средства, за да ги дарите за нашата обща кауза – да защитим природата, да върнем вярата на гражданите, че от тях наистина може да зависи нещо в държавата и да дадем надежда на младите, че има смисъл да останат да живеят в България! Това сте вие, които всеки ден ни отправяхте не просто пожелания за успех, а стопляхте сърцата ни с истински признания в любов и така ни мотивирахме да работим денонощно, за да ви се отплатим с наш бъдещ успех!

И ние ви обичаме, приятели! И никога няма да ви предадем и да ви разочароваме! Бъдете сигурни в това!

Наистина ще ни бъде много трудно, но тези битки през последните три месеца ни калиха още повече…И ако някои си мисли, че ще се откажем или ще „потънем”, много се лъже. Нас ни има и ще ни има – ще бъдем до вас, на улицата, пред парламента, пред цялата корумпирана политическа класа, пред багерите в планините ни, пред бетоновозите по Черноморието ни, навсякъде, където е нужно за да защитаваме безкомпромисно, с цената на всичко, това, в чието име създадохме и съществуваме като партия ЗЕЛЕНИТЕ!

Както беше казал един от нашите приятели „ЗЕЛЕНИТЕ са много силни, защото при тях Сърцето е живо!” Това е самата истина – сърцето ни е по-живо от всякога и се чувстваме още по-силни отпреди, защото вече знаем, че не сме сами! Вече знаем, че 28 000 сърца туптят в Зелено. И ще стават все повече с всеки изминал ден! Сигурни сме, че бъдещето ще го докаже! Нека заедно да направим така, то да се случи по-скоро!