Уникални реклами от от времето на соц. реализма в България могат да се видят в сайта Изгубената България. Освен че събира безценни фотоси, представляващи късчета от най-новата българска история, в този прекрасен уебсайт могат да се открият и много поводи за усмивки. Такива определено са и социалистическите реклами, рожба на планираната комунистическа икономика.

Няма защо да се задава въпросът, кой пере най-добре през 1965-та – разбира се, че това е препаратът Bexo на Държавния химически завод Верила (прическата на манекенката вероятно също има много общо с продукцията на този завод).

Обаче пък 20 години по-късно този модел-вамп, рекламиращ веригата “Интерхотели”, като че ли всеки момент ще захвърли ключа и ще извади бича…

За разлика от днешните времена, през 70-те никой не се e борил с тютюнопушенето, особено при наличието на такъв легендарен “бранд” като “Bulgartabac”.

И дечицата не са забравени, а посланието към родителите през далечната 1964 г. е “Използувайте детските играчки за възпитанието на вашите деца и обогатяване на тяхната фантазия”

А някой спомня ли си за култовата Тахан халва в ламаринени кутийки? Не че имаше друга халва, но си заслужава и тя рекламата.

Халвата обаче често правеше гадни номерца на амалгамовите социалистически пломби по зъбите. Но това не е страшно, щом зъбките се мият редовно с какво…ами с Pomorin разбира се!