Истински пример за тек иновация е уеб приложението на шведската компания Bambuser, с помощта на което, всеки, чрез смартфона си, може да излъчва директно видео картина от всяко място, където се намира и да бъде гледан в интернет, в реално време.
Просто си създавате профил в уебсайта Bambuser, инсталирате си апликацията, която е безплатна, правите си елементарни настройки …и вече сте в ролята на телевизионен ПТС.

Приложението е съвместимо дефакто с всеки модел смартфон, произведен през  последните 2 години (над 200) и с всички най-използвани мобилни платформи (Apple, Android, Windows Mobile, Symbian).
Bambuser предоставя възможност за интеграция с Facebook, Twitter, Tumblr, Jaiku и други социални мрежи, където може също да се гледат вашите „живи” видео-емисии, в реално време и не на последно място – всеки може да копира ембеднатия код на Bambuser-плейъра и да го импортне в собствения си блог.

Самият фирмен сайт пък дава и опция за директо излъчване и от уеб камерата на компютъра ви и така се превръща в конкурент на компании като Justin.tv и Ustream. Съществува и техническа възможност за чат интеракция със зрителите ви по време на излъчването, също в реално време.

Разбира се, Bambuser не е „първата лястовица” в тази сфера. И друго, също много добро подобно  иновативно приложение със сходни опции съществува – Qik Live (макар, че отскоро вече работи с почти всички най-разпространени мобилни платформи, то си е създадено основно за iPhone).