Днес открих поредната впечатляваща иновация в сферата на информационните технологии, сочеща пътя към Бъдещето в развитието на уеб търсенето, обобщаването и най-вече във визуализирането и представянето на информацията в мрежата: eyePlorer.com – “the Graphical Knowledge Engine”.

Възможностите и “интелигентността” на тази уникална уеб апликация са наистина страхотни – тя не само открива най-релевантната информация, факти, източници, показва семантичното съдържание, но също така и открива връзките между тях. Освен това позволява на всеки юзър да си сортира на нещо като дигитален notepad цялата събрана от него важна информация и да я ползва онлайн, винаги когато му е необходима. Засега обаче продуктът, който е все още в бета версия, не работи с кирилица.

eyePlorer.com е създаден от берлинската технологична компания vionto GmbH, ръководена от двама истински иноватори от ХХI век – Ralf von Grafenstein и Martin C. Hirsch. Те наричат това, над което работят “semantic knowledge machines”.

А ето и една визуална демонстрация, която дава реална представа как работи тяхната “творба”:

Още видео и допълнителна информация за eyePlorer.com може да откриете тук. А също така и във Facebook , Twitter или в блога на продукта.