Докато си сърфирах днес из моите RSS абонаменти и преглеждах една статия на Independent, озаглавена What next for newspapers? се загледах повече във визуализацията към нея, отколкото в самия текст.
След като я поразцъках малко, интересът ми се засили още повече и така, търсейки, открих за себе си един изключителен с креативността и със замисъла си, проект: Debatеgraph – уеб базиран, работещ по знака на Creative Commons и Open Knowledge , поставящ си за цел да създава визуализации по най-горещите и актуални теми на деня в различните сфери от живота ни, част от глобалната идея за Отворен код и Е-Government.
Създатели на Debategraph са двама души: Питър Болдуин, който забележете, е известен австралийски политик, заемал високи позиции във федералното правителство и парламент в Сидни, оттеглил се от политиката преди 10 години, за да развива уеб апликации за визуализация; и Дейвид Прайс, чиято кариера е свързана по-малко с политика и повече с комуникации, журналистика, бизнес и интернет предприемачество, негов е популярния в Open Source-средите блог Open to persuasion.
Може да го следвате и в Twitter.