smart_argentina_twitter

BBDO Аржентина за пореден път доказаха, че от страната на Марадона напоследък идват едни от най-креативните постижения в рекламата и маркетинга въобще.

Специално за рекламната кампания на новия модел SMART в Аржентина агенцията създаде първата анимационна реклама в света, която използва изцяло функционалностите на Twitter.

Те регистрират акаунт smart Argentina, като всеки tweet в собствения им Twitter stream представлява един анимационен фрейм, сътворен изцяло с помощта на знаци и символи, естествено в рамките на 140 знака. Тези кадри “оживяват” във весела рекламна Smart анимация когато движите по-бързо на екрана  Twitter стрийма надолу с помощта на клавиша “J” (наобратно – с клавиша “K”).

В края на 455-те “туитър кадъра” излиза и рекламният слоган: “Бъди навсякъде за по-малко от 140 знака. Една голяма идея за в града”.

Тwitter рекламата е не само креативна и ефектна, но и истинска Smart идея – малък, икономичен, модерен градски автомобил използва най-икономичната, най-интерактивната и може би най-интелигентната социална медия в основата на маркетинговата си кампания.

Ако мога да си позволя скромна прогноза – и тази година BBDO Аржентина няма да си тръгнат без “Лъв” от фестивала Cannes Lions”.