Аз подкрепям националния протест: БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИГ БРАДЪР! 2010 НЕ Е 1984!

Една година след кървавото и насилствено потушаване на протеста на гражданите срещу безскрупулното управление на тройната коалиция, днес сме в ръцете на нова двойна коалиция: ГЕРБ и АТАКА, която отново нарушава гражданските ни права.В милиционерски стил, управляващите от коалицията ГЕРБ – АТАКА са на път да приемат изменения в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), които, казано най-общо, ще застрашат демократичните принципи и ще нарушат правата на гражданите, позволявайки нерегулиран и нерегламентиран достъп на МВР до лични данни. Освен това, типично по милиционерски, всеки един от нас ще може да бъде профилиран и проследяван според местоположението си, телефонните си контакти и Интернет трафика си.

ПП ЗЕЛЕНИТЕ, съвместно с групата “България е наша”, “Електронна граница” и други формални и неформални граждански инициативи и организации, организира общ протест срещу предложените промени в ЗЕС, станал известен като Закон за електронното следене.

ЗЕЛЕНИТЕ канят всички организации, сдружения, политически партии и техните симпатизанти, определящи се като демократи, на общ протест срещу тоталното следене в на електронната ни комуникация, мобилната ни телефония и трафика ни в Интернет.

Протестът ще се състои отново на 14 януари, отново на площад “Народно събрание” и отново от 11:00 часа, под наслов:
“БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИГ БРАДЪР! 2010 НЕ Е 1984!”


  • Bill Andreas

    определящи се като демократи, на общ протест срещу тоталното следене в на електронната ни комуникация, мобилната ни телефония и трафика ни в Интернет.tinggi badan

  • Евгени Митев

    Има едно нещо, което не успявам да разбера и то е защо някои хора негодуват срещу интернет следенето, а нехаят за това, че ги снимат по кръстовища и светофари?

  • Евгени, по-различно е…камерата е разположена някъде статично, на обществени места…няма опция да те следи избирателно и да разкрива твоя лична информация, кореспонденция и т.н.,каквато възможност се предоставя от промените в ЗЕС, слава богу не чак в такава степен, каквато искаха…Не че ги приветствам камерите де:-)